keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Mac 'n' cheese - tyylillä

Rakastan juustoa ja pastaa. Olen katsellut cittarissa valmis ateriaa Mac 'n' cheese pidemmän aikaan ja kun uskalsin ottaa sen käteeni rääkäisin melkein kauhusta. Se määrä rasvaa ja... No oikei se koko kamaluus. Sen jälkeen olen miettinyt, miten saisin itse tehtyä hyvää juustopastaa. Rakastan nimittäin oikeasti spagettia ja juustoa, joten mikä olisi parempi idea kuin niiden yhteen läimäiseminen. Löysin lopulta brittiläisen reseptin ja vaivallä käänsin kaikki mittasuhteet jne suomalaiselle ymmärrettäväksi.


Tarvitset siis

1 rkl voita, semmoinen kivan kukkurainen pala
1 rkl jauhoja, sama kuin voissa
n.4 3/4dl maitoa
pussi mozarellaa
muuta juustoa
suolaa & pippuria
makaronia 250g

kuorrutteeseen
tomaattia maun mukaan
2 kpl vaaleaa leipää, ilman kuoria
basilikaa tai muuta yrttia
valkosipulin kynsi

Sulata voi ja lisää jauhot siihen. Lisää maitoa hiljalleen koko ajan sekoittaen, sillä maito palaa helposti pohjaan. Käytä teflon kattilaa. Anna kuplia pari minuuttia ja siirrä kattila pois levyltä. Sekoita juustoraasteet kastikkeeseen. Kastike on valmista kun se on löysää, melkein taikinamaista ja venyvää.

Keitä makaronit samaan aikaan kastikeen valmistuksen kanssa ja lisää niihin kastike. Periaatteessa homma voisi olla jo tässä, mutta minä koetin vähän ekstraa. Eli kaada ensin makaronit uunivuokaan ja lisää päälle juustokastike. Sekoita hyvin.


Kun tämä on tehty lisää päälle tomaatteja, olisin itse laittanut enemmän kuin kuvassa on, sillä rakastan tomaattia.


Kun tomaatit on leikelty on aika lisätä vähän rapeutta. Sauvasekoittimella, blenderillä tai monitoimikoneen silppurilla saa hyvää jälkeä aikaan kun laittaa sinne pari leivänpalaa, valkosipulin kynnen ja yrttejä. Itse käytin basilikaa. Anna sekoittua murumaiseksi ja ripottele laatikon päälle. Paista n. 10-15 minuuttia uunissa 200 asteessa. That's it.



Karppaus intoilijat kiljuu kauhusta tän nähdessään, mutta tää oli hyvää. Ilman ketsuppia ja ketsupin kanssa. Suolaa kannattaa muuten laittaa ihan reippaalla kädellä. Itselläni oli liian vähän, sillä unohdin maistaa välillä, mutta ei se haittaa. Kaiken kaikkiaan ruoka oli hyvää ja herkullista. Ehdottomasti teen uudelleen ja hintaakaan koko laatikolle ei tule kamalasti ja tästä syö useampi ihminen reippaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti