torstai 20. lokakuuta 2011

Täytetyt tomaatit

Tällä saa suolaisen nälän karkuun niin, että humahtaa. Aineksista ei ole kuvaa kun kameran hoksasin hakea vähän myöhemmin, mutta tässä ne ovat listattuina:
Suuria tomaatteja
salaattijuustoa
sulatejuustoa
pestoa

Tomaatit kaiverretaan ontoiksi käyttäen veistä ja lusikkaa. Lusikka on siksi kätevä, että kun kuoresta on päästy läpi, sillä homma hoituu siististi. Kannattaaa myös valuttaa ylimääräiset nesteet pois.


Kun tomaatit on kaiverrettu aletaan täyttää. Itse tungen pohjalle lusikkaa ja sormia käyttäen salaattijuustoa ihan törkeän paljon. Seuraavaksi laitan sisään sulatejuustoa hieman lusikalla ja loppu tomaatin täytän pestolla, joka on taivaan lahja minun mielestäni.




Uuni laitetaan 200 asteeseen ja kun se on lämmennyt tomaatit pistetään sisään noin vartiksi. Tomaatit ovat valmiita, kun niiden kuoret irtoavat helposti. Näitä nameja voi syödä yksinään tai yhdistää vaikka muussin tai makaroonien kanssa. Ehdottomasti hyvää ja helppoa.



Näistä tomaateista on tullut aika suosittuja. Itse olen lueskellut täytettyjen tomaattien reseptejä ja tuhissut, että miksi niistä pitää tehdä niin vaikeita? Mikään ei sovi mielestäni niin hyvin tomaatin kanssa kuin suolaisuus. Kesäisin suomalaiset tomaatit, ruohosipuli ja hippunen aromisuolaa tekevät parhaita salaatteja ikinä, mitä sitä siis hankaloittamaan elämäänsä ihmeellisillä täytteillä? Nauttikaa.

2 kommenttia:

  1. Täytetyt paprikat, kesäkurpitsat ynnä muut ovat tulleet turhankin tutuksi – täytetyt tomaatit taasen olivat täysin uusi tuttavuus, joten olihan sitä aivan pakko kokeilla.

    Resepti on lähes naurettavan simppeli, raaka-aineet helposti löydettävissä ja idea nopeasti toteutettavissa. Uunin lämmetessä kaiken sai laitettua mukavasti valmiiksi, eikä tiskiäkään tullut juuri ollenkaan. Vaikein osa oli tuo vartin turruttava odottelu – uunissa muhivat tomaatit kera peston saivat keittiön tuoksumaan aivan italialaiselta ravintolalta. Koitapa siinä sitten odottaa kärsivällisesti!

    Tomaatit maistuivat täyteläisiltä, maku oli pehmeä ja rikas. Poikkeuksena sinun tapaasi jätin tomaateille "kannet", joista olin leikannut sen pienen kovan osan pois. Näin niistä tuli oikein soman näköisiä. Näitä herkkuja oli ihana mussuttaa viileänä syysiltana peiton alla, lämmittivät mukavasti ja saivat masun täyteen!

    Viiden tähden herkkupikakotiruokaa, suosittelen :---D

    VastaaPoista
  2. Mä en oikeen ole peston ystävä... Keksitkö mulle jotain muuta täytettä :)

    VastaaPoista