lauantai 18. kesäkuuta 2011

Mustika pirtelö synkkään päivään

Ulkona sataa, on kurjaa ja tuulista. Mikään ei voi tätä päivää pelastaa, paitsi mustikka pirtelö ja pieni talo preerialla! Parasta on aloittaa blogikin helpolla reseptillä, jota kukaan ei onnistu pilaamaan.

Tarvitset välineistöä. Itselläni on monitoimikone, joten käytän sitä, mutta sauvasekoitin tekee saman homman. Kokemusta ei ennen olekkaan ollut monitoimikoneen käytöstä, sillä tämä on ensimäinen kerta kun sitä käytän.



Pirtelö syntyy joka kaapista löytyvistä aineista. Tarvitset:
Maitoa
Tomusokeria, normaalikin sokeri käy, mutta minusta rakenne on näin parempi
Mustikoita
Jäätelöä

En sano mitään mittoja, sillä itse menen aina summamutikassa. Jäätelöä kannattaa ottaa 1/4 ainakin paketista. Silloin tulee kunnon annos. Lisää Maito joukkoon, mutta älä vielä niin paljoa. Survo/sekoita niin kauan, kunnes jäätelö ei ole enää palasina vaan hienoa mössöä.



Lisää mustikat. Itse käytän nyt pakastettuja. Melkein mitkä vain marjat käyvät pirtelöön. Voisin joskus koettaa kiiwiä. Katsotaan miten sen kanssa käy. Laita teelusikallinen tomusokeria ja hieman lisää maitoa. Pistä kone päälle.





Kun väri on kauniin liila tarkista koostumus. Pirtelö pitää pystyä juomaan pillillä, joten jos seos on taikinamaista lisää maitoa. Jos taas kaikki on vetelää ja enemmän vesimäistä pala jäätelöä. Sekoita taas ja kun koostumus on mielestäsi sopivaa kaada teoksesi suureen lasiin.





Jos olet menossa ulos voit kaataa pirtelön myös pulloon, mutta varo sotkemasta. Nauti kylmänä!

Pirtelöt ovat kivoja muuntelu kyvyn takia. Jokaiselle löytyy jotakin. Eräs ystäväni tekee esimerkiksi niin, että hän laittaa päärynäjäätelöä vaniljan sijaa. Eli raaka-aineita vaihtelemalla saadaan uusia vaihtelevuuksia. Mielikuvitus on ainoastaan rajana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti